Clini Clowns anecdotes

Robbert Bos (ex-CliniClown)

Handje plak

De CliniClowns Bram en Hansje gaan voor het eerst naar Mark. Op de gang roept een verpleegkundige: "Mark popelt van verlangen om de clowns te zien!"

Een pedagogisch medewerker zegt even later tegen de cliniclowns: "Ga maar gauw naar Mark toe, want hij zit met smart op jullie te wachten."

Ook bij de balie van de afdeling weten ze te vertellen dat hij al drie keer naar de CliniClowns heeft gevraagd. Dus...

Hij ligt in bed. Kan niet zo goed zien. En pas als hij een rode neus in zicht krijgt, verschijnt er een brede glimlach op zijn gezicht.

Clowns Bram en Hansje stellen beleefd voor. Mark wil hen de hand schudden. Dus Hansje geeft hem netjes een hand. Meteen heeft zij iets glibberigs en kouds aan haar hand.

- Ugh, jakkes, plaksel!

Mark giebelt en heeft de grootste lol.

Hansje's hand blijft plakken aan Mark's hand. Ze trekt en trekt. Bram komt helpen en trekt weer aan Hansje. Ook Mark's moeder komt helpen, en trekt aan Bram. Pas dan komt Hansje vrij.

Ze haalt opgelucht adem, wil even uitrusten van alle inspanning, en plakt een leuning van Mark's bed vast. Dat had ze niet moeten doen, want nou zit ze dr weer aan vast.

Trekken dus. Hansje trekt, Bram trekt, moeder trekt, en Mark ligt in een deuk. Ze trekken zo hard, dan ze de leuning van het bed lostrekken. Helemaal los van het bed.

Met leuning en al gaat Hansje onder de kraan. Het helpt. Eindelijk weekt ze los, en de leuning kan terug in het bed.

Hoogste tijd om op te stappen, vinden de clowns.

"Nog hartelijk bedankt dat we je kraan mochten gebruiken", zegt Bram. en hij geeft Mark beleefd een hand...

O, nee he...