Clini Clowns anecdotes

Robbert Bos (ex-CliniClown)


In de nesten


Naast het bed van een meisje dat we bezoeken, staat een opgeklapt opklapbed. Van een van de ouders die er overnacht - dat gebeurt nogal eens in een kinderziekenhuis.

Als Robberto weet ik waar dat opklapbed voor dient. Maar als CliniClown heb ik geen flauw idee. Dus onderzoek ik het ding vol verbazing. Van buiten, en van binnen. Ik wurm mij tussen de opgeklapte matras. Zodat ik er helemaal in vast lijk te zitten. Alleen mijn dunne benen spartelen nog buiten het bed.

Mijn CliniClowns-collega Hansje vindt het wel best als ik daar een poosje spartelend vast zit. Dan kan zij lekker haar gang gaan...

Maar na enige tijd krijgt het meisje medelijden met me. Ze komt haar bed uit, en probeert me eruit te trekken. Dat lukt niet goed, want ik zit muurvast :-). Pas met hulp van haar moeder + Hansje + een verpleegkundige lukt het ze om mij te bevrijden.

Heel hartelijk bedank ik haar voor de redding. En maak haar duidelijk dat ik in het vervolg op een zo groot mogelijke afstand van het opklapmonster blijf. En dat zij dat maar beter ook kan doen!

Meewarig schudt ze haar hoofd en denkt er het hare van...