Publicaties over de Clini Clowns


Door andere auteurs

Clowns brengen lach in alle dag
Donderdagmorgen, kinderafdeling. Een onopvallende man en vrouw gaan de kleedkamer in van het Flevo Ziekenhuis te Almere. Een kwartier later komen er twee Cliniclown uit. Ze lopen als een clown, ze bewegen als een clown, ze handelen als een clown. Kortom: ze zŪjn een clown! Niet alleen vanwege hun rode dopneus en hun malle kleren. Maar juist door hun mimiek en hun manier van doen...

Protocol van de gein
Gepubliceerd in Monitor, het blad van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis, juni/juli 2003
Cliniclowns: aan vooroordelen geen gebrek, maar hoe zit het nou echt? 'Bram & Pien' over hun activiteiten in Erasmus MC-Sophia kinderziekenhuis. Pien: "Wij brengen lucht, meer niet. Frisse, soms broodnodige, lucht." Bram: "We zijn zinloos en nutteloos."

Ik kijk altijd naar Bram en Hansje uit
HartpatiŽntje Judith Boere over de CliniClowns. Een half jaar lang lag zij in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Door een ziekte onderging de 10-jarige november vorig jaar een harttransplantatie. Een zware periode. Maar de CliniClowns wisten haar verblijf in het ziekenhuis op te vrolijken.

Cliniclown als bijbaantje
Robbert Bos (50) is naast tekstschrijver ook Cliniclown. Hij heeft bij de Stichting CliniClowns een professionele opleiding genoten en twee stages gevolgd.

Gek doen in het ziekenhuis
In de rubriek Collega's van het tijdschrift OPZIJD ditmaal Hanneke Heessels 43 en Robbert Bos 48 die als cliniclowns kinderen in het ziekenhuis afleiding bezorgen

Helpende Hand | De Cliniclowns
Uit de Volkskrant, zaterdag 20 juli 2002: De cliniclowns zijn de enigen in het ziekenhuis met wie een kind niet over ziek zijn hoeft te praten. De dokters, de verpleegkundigen, zelfs de ouder die op bezoek komen; ze zijn allemaal bezig met beter worden en ze vragen steeds: hoe gaat het nou? Dan kan het een verademing zijn als er plots 2 clowns aan het bed komen de de pot snoep op het nachtkastje wegpikken en roepen: "die mogen wij wel hŤ?"


Cliniclown als meester van mislukking
Op 10 december 1999 zond de KRO het programma De Wandeling uit. Een half uur over het leven achter de rode clowns neus van Robbert Bos. Cliniclown in kinderziekenhuis zet masker af.

Cliniclown
Gepubliceerd in MUG:
"Bekijk het maar", zei Robbert Bos, toen hem werd verteld dat er wel een cliniclown in hem school. "Ik in een ziekenhuis. Ik viel al bijna flauw als ik een prik kreeg." Hij vrolijkt nu al drie jaar lang ernstig en chronisch zieke kinderen op.